HET PROJECT

Cycle en Terre is een coöperatie die biologisch, lokaal, open source en zaaigoed zonder patenten aanbiedt en op die manier bijdraagt aan de herwinning van onze voedselautonomie.

Meer informatie

DE WEBSHOP

Ontdek ons brede zadenassortiment van groente, bloemen en aromatische planten, en bestel  uw zaaigoed online. Voor een overvloedige, gezonde, kleurrijke  gezonde, en ethische moestuin.

Meer informatie

ONZE VERKOOPPUNTEN

Wil u het Cycle en Terre-zaaigoed ook bij u in de buurt terugvinden? Raadpleeg de kaart met alle winkels die ons zaaigoed aanbieden en kies uit onze 100 verkooppunten. Zo eenvoudig is het.

Meer informatie

WORD COÖPERANT

Voelt u zich aangesproken om Cycle en Terre te steunen? Neem deel aan het project en word coöperant. Het is eenvoudig om ons financieel te helpen en deel te nemen aan een project waar u echt achter kan staan.

Meer informatie

Nieuws

Het laatste nieuws van Cycle en Terre

Actualités Cycle en Terre - NL
Tijd om te zaaien
Tijd om te zaaien15 maart 2021De winter loopt op zijn laatste benen. De sneeuwklokjes en krokussen bloeien, een teken dat het tijd wordt om de moestuin in te trekken. Bij iedereen die gepassioneerd met tuinieren bezig is, beginnen de vingers te jeuken. De mooie dagen komen eraan, wat niet betekent dat er geen periodes met vriestemperaturen meer kunnen volgen. Om u te helpen om zo goed mogelijk te zaaien, hebben we drie variëteiten geselecteerd die idealiter in deze periode worden gezaaid: De tuinboon Ratio Deze krachtige, vroege variëteit met een goed rendement vormt een uitstekende bron van eiwitten. We raden aan om de planten aan te aarden om te voorkomen dat ze bezwijken onder het gewicht van de peulen. Tip van de tuinder: Tuinbonen hebben de neiging om de zwarte bonenluis aan te trekken. Die is gek op de stikstofrijke bladeren. Maar u kunt de aanwezigheid van dit insect in uw tuin ook positief bekijken. Ze vormen immers een geweldige voedingsbron voor lieveheersbeestjes, die op hun beurt uitstekend zijn voor uw gewassen. Dankzij een vroege luizenaanval kunnen lieveheersbeestjes zich dus voeden en voortplanten. Zo stimuleren de luizen de lieveheersbeestjes in uw tuin, wat uw gewassen later beter zal beschermen. De aubergine Obsidien Planten van 80 cm met ronde vruchten en zeer stevig vruchtvlees. Erg vroege variëteit die afkomstig is uit Noord-China. Buitenteelt mogelijk op een terrein dat goed aan de zon is blootgesteld. De aubergines moeten in februari-maart warm worden voorgezaaid (min. 20°C) om vervolgens bij het 4-bladstadium op een temperatuur van minstens 15°C te verplanten in potjes van 8 cm diameter. Uitplanten na de ijsheiligen. Paprika Neusiedler Ideal Gedrongen, middelgrote paprika die van geelgroen naar rood afrijpt. Dunne vruchtwand en zoete smaak. Zeer goed rendement, vroege variëteit. Om van eind februari tot begin april te zaaien in een kweekkas, op 1 cm diepte. Verplant daarna, in het 4-bladstadium, in potjes van 8 cm diameter. Plant vanaf 15 mei uit in de serre, op 50 x 70 cm afstand. De ontwikkeling van aubergine- en paprikaplanten verloopt traag. Het is dus het beste om zo vroeg mogelijk te zaaien, bij een temperatuur van 20 tot 24°C. En de tomaten natuurlijk! Tuinieren is geen exacte wetenschap. We kunnen u dus alleen maar aanraden om te experimenteren en te zien wat het beste werkt in functie van uw grond, regio en behoeften. Fouten maken is de beste manier om bij te leren!   [...] Read more...

Nieuwsbrief

Heeft u interesse in Cycle en Terre en hun zaden?

Aarzel niet om op onze nieuwsbrief in te schrijven!

Nieuw: groepsverkoop of persoonlijk afgestemd  aanvraag!

Cycle en Terre in Havelange

Cycle en Terre is ook een plek om samen te komen. Breng ons een bezoek en ontdek onze tuinen, ons team en/of kom een bestelling afhalen